Varmefolie – gulvvarme når du ikke kan bygge opp gulvet

Hva gjør du når du ønsker gulvvarme men ikke kan heve dørene og listene?

Foto: Thermo-Floor

Har du et vanlig norsk hjem eller hytte, så er dørene montert ganske lavt mot gulvet. Dersom du ikke kan heve dørene så får du utfordringer dersom du ønsker å legge varmekabler under gulvet, siden de ofte bygger opp mot 3 cm.

Det gjør at varmefolie har hatt en betydelig vekst de siste årene. Den skal ikke støpes ned i betong, men ligge rett under parkett- eller laminatgulvet. Varmen sprer seg i gulvet svært raskt når man skrur opp varmen, og du kan ha litt lavere temperatur enn dersom du har f.eks. panelovner – for beina dine er rett på det varme gulvet.

 

Varmefolie gir deg et varm gulv - uten å bygge mer enn nødvendig.

Lavtbyggende

Thermo-Floor AS er en stor leverandør av disse produktene til EL-Proffens installatører.   Varmefolie har den fordelen at de bygger lite i høyden. Dette kan legges i oppholdsrom som stue og kjøkken, hvor det skal legges nytt laminat- eller parkettgulv. I det siste har det også blitt mer og mer vanlig å benytte disse produktene i nye boliger og leilighetsbygg. Mattene kan legges på underlag både av betong, plate- eller tre.

Varmefolien er karbonbelagt, bygger bare 0,3 millimeter og leveres i flere ulike effekter. Den skal  ligge på et varmereflekterende underlag, slik at det samlet bygger seks-sju millimeter. Over folien skal det et tynt dekke av plast før laminatet legges. Folien kommer i ruller og med bredde fra 30 til 120 centimeter.

Varmefolie gir deg god komfort.

Varmefolie må installeres av elektriker 

I likhet med alle andre elektriske installasjoner må varmefolie installeres av en elektriker. Det kan være lurt å snakke med elektrikeren før du bestemmer deg, han eller hun har ofte gode tips å komme med.

Ønsker du flere tips om oppvarming?

Våre medlemmer er gode i faget sitt, og kan hjelpe deg å finne den rette løsningen for deg. Finn din nærmeste EL-PROFFEN-elektriker her.